Waarom die topper?

Er zijn 5 hoofdredenen om een matrastopper aan te schaffen:

Opwaardering huidige matras
Als uw huidige matras minder steun biedt of een lichte vorm van kuilvorming krijgt, kan een topper uitkomst bieden. Vooral binnenvering matrassen hebben de neiging vorm te verliezen doordat de toplagen plat gedrukt worden. Een topper verbetert de ondersteuning van het matras waardoor u meer comfort en minder drukpunten zult ervaren. Tenminste 15% van de matrastopper bezitters meldt dat hun topper hen meer comfort en een betere slaap bieden. In die zin is een matrastopper een verstandige investering in plaats van direct voor een nieuwe matras te kiezen en dat voor een fractie van de kosten.

Wijzig de stevigheid van uw matras
Toppers zijn niet alleen voor oudere matrassen. Als uw nieuwe matras toch niet helemaal past bij uw persoonlijke voorkeur qua stevigheid (toch een beetje te hard matras gekocht), kan een topper uitkomst bieden die het matras wat zachter kan maken.

Verbetering gewichtsverdeling en ondersteuning
Sommige toppers, namelijk die van traagschuim en van latex, kunnen niet alleen het comfort van een matras verbeteren, maar ook zorgen voor meer ondersteuning of een betere gewichtsverdeling (drukverdeling) en daardoor helpen pijn in de rug te verminderen.

Maakt van één geheel matras toch 2 verschillende hardheden
Als twee mensen met een verschillend gewicht of voorkeur voor hardheid toch één geheel matras willen hebben dan kunnen 2 verschillende toppers uitkomst bieden. U kunt dan de hardheid individueel bepalen door matrastoppers in 2 verschillende hardheden te nemen.

Hygiëne
Een matrastopper houdt het onderliggende matras schoner. Meestal is de tijk van de topper afritsbaar waardoor u deze gemakkelijk regelmatig kunt laten wassen. De tijk van het matras is veel lastiger te wassen omdat deze groter is en minder gemakkelijk om de matras kern heen gedaan kan worden.

Een topper is dus een topinvestering!